Livet i Algarrobo

Flytning (26-4 2015)

Sprog(forvirring) (13-4 2015)

3. gang er lykkens gang (13-4 2015)

Lys og luft, men... (13-4 2015)

Frisør og E-cigaret (18-2 2015)

Mit flyttelæs og andre tanker (15-2 2015)

Spanskundervisning på Bellavista (2-2 2015) 

Dit og mit (1-2 2015)


Søndag d. 26. april 2015

Flytning

Så er det vist "Store Flyttedag" i dag.
Fredag fik jeg flyttet de "tunge" ting med hjælp fra Alfie (søn af Gary og Carol) og Johnny (søn af Karin). Jeg havde så regnet med, at få pakket lidt og selv køre nogle gange lørdag, men lørdag morgen var mit dårlige ben ret hævet og absolut ikke beregnet på trapper :-(
Det endte med at Peter dukkede op og vi kørte en tur til Mezquitilla, hvor der var marked og Dieter og Andrea havde en stand med bl.a. alle mine tasker.

20150425 122911

Efter markedet blev vi enige om, at mødes på BellaVista og der tilbragte jeg så stort set resten af dagen med foden oppe på en stol. Dieter og Andrea tilbød, at komme og køre noget af mit flyttegods og Phillip var parat til, at køre med det samme, men jeg måtte jo forklare, at det ikke var pakket endnu. Lidt senere dukkede Gary og Carol op og da de så mit hævede ben bestemte de, at jeg hurtigt skulle væk fra huset med alle trapperne, så de vil komme i dag kl. 11 og sørge for at få mig flyttet.
Det er jo ikke fordi der er så meget og jeg har efterhånden fået pakket det meste, men jeg kan så sandelig også mærke mit ben.

Jeg er super taknemmelig over at være omgivet af så mange dejlige mennesker og glæder mig til, at komme op i min lille cortijo.


Mandag d. 13. april 2015

Sprog(forvirring)

Jeg er tæt på, at blive forskrækket når jeg snakker eller skriver dansk. Selv mine tanker er for det meste på engelsk og når jeg "opdrager" på Vlado foregår det også på engelsk.
Jeg bliver undervist i spansk sammen med Dieter og Andrea som er tyskere og ingen af dem er særligt gode til engelsk så disse timer foregår på tysk. Det er faktisk ret udmattende og jeg overvejer at finde ud af noget andet og har forskellige muligheder i tankerne.

20150324 124049


Jeg forstår stort set alt, hvad de snakker om på tysk, men svarer dem på engelsk som jeg efterhånden er rigtig god til. Peter er god til, at være opmærksom på om vi alle tre har forstået hinanden og han oversætter konstant de mere indviklede ting, men der går meget tid med det og når jeg skal koncentrere mig for at følge med i den tyske samtale bliver det svært også at rumme den spanske lærdom. Jeg forstår stort set alt hvad der bliver sagt til mig på spansk, men jeg mangler stadig "modet" til selv at bruge sproget. Udtalen er ved at være på plads og en smule af grammatikken, men der er mange (indviklede) regler.
Det er så i virkeligheden ikke spansk jeg lærer, men "Andaluch" som er en "doven" udgave af spansk, men det er også det jeg skal lære for det er jo her jeg bor og har intentioner om at blive.


 Mandag d. 13. april 2015

3. gang er lykkens gang

Ja, nu flytter jeg sgu igen.....
Jeg bor det bedste sted i verden, men trapperne i huset er for meget for mit venstre knæ som gør ondt og ofte hæver op og nu har jeg fået muligheden for at leje en lille cortijo lige i yderkanten af Algarrobo.
Det er lidt ærgerligt, at skulle flytte fra dette dejlige hus som ligger lige midt i byen, hvor udsigten er smuk og rummene luftige og lyse. Jeg var nok også blevet, hvis jeg ikke var blevet tilbudt det lille hus så tæt på byen, og jeg tror det bliver rigtig godt. Det er lidt dyrere end min nuværende bolig, men til gengæld får jeg det hele i et plan, en masse udendørs plads og et stort udekøkken.

Dean & Tracy

Mine engelske venner Dean og Tracy flytter samtidig ind i et hus 300 m. længere oppe og de får svimmingpool så nu har jeg investeret i en badedragt :-)
Jeg flytter 1. maj og kort efter kommer mine ting fra DK. Det bliver såååå fedt. 


Mandag d. 13. april 2015

Lys og luft, men...

Jeg er rigtig glad for livet her i Algarrobo og nyder den ægte spanske livsstil og mine smukke omgivelser. Jeg er rigtig glad for, at jeg tog det store spring for der er ingen tvivl om, at jeg har godt af lyset og luften her. Jeg bliver dog trist når mine tanker går til Danmark og de ting der ikke går så godt der og jeg savner min familie rigtig meget, men det havde helt sikkert været værre at opholde sig i det mørke og kolde DK denne vinter.
Et lyspunkt er, at min far og hans kone kommer her ned om 54 dage og skal være her i to uger :-)


Onsdag d. 18. februar 2015

Frisør og E-cigaret

I går var jeg så en tur hos den lokale frisør. Jeg blev klippet, fik lyse striber og ordnet øjenbryn. Alt dette for kun 28 € (kr. 210,-)
Hun var utrolig sød, glad og smilende og selv om jeg intet spansk kan og hun ikke kan andet lykkedes det os på en eller anden måde, at forstå hinanden og jeg var for en gang skyld rigtig godt tilfreds med resultatet da jeg gik der fra.

I dag skal Peter og jeg en tur til Eroski, hvor jeg vil købe en E-cigaret for at se om jeg ikke kan nedsætte mit cigaretforbrug for det har taget overhånd og jeg får ofte åndenød.

Jeg skal også i gang med at få klaret papirarbejdet så jeg kan få residencia. Jeg hader papirarbejdet, men det kan nok ikke udskydes længere.
Jeg fik tilbud på mit flyttelæs fra DK og der var en forskel på 400 € ( kr. 3000,-) fra de to dyreste til det billigste så det er jo ikke svært at vælge. Nu skal jeg så bare ha' skrabet pengene sammen og håber at få mine ting i starten af marts.


Søndag d. 15. februar 2015

Mit flyttelæs og andre tanker

Jeg er stadig rigtig glad for at bo her og har lært en masse søde mennesker at kende. Selv de gamle spanske mænd på Bellavista er begyndt at hilse når jeg kommer og nogle af dem småfodrer endda Vlado.
Peter er stadig i gang med min spanskundervisning og har vist nu planer om, at gøre det lidt mere struktureret, men han roser mig ofte og det er jo fedt.
Når jeg møder andre på Bellavista foregår al samtale jo på engelsk og det klarer jeg forbavsende godt. Det er sket flere gange at jeg har fundet det ord en af de andre ledte efter og det styrker jo selvtilliden. Jeg kan også mærke, at Manuelo og Pepe, de to der ejer Bellavista har accepteret mig efter at Peter har forklaret dem, at jeg nu er fastboende i byen.

Jeg har nu i et stykke tid undersøgt priser og muligheder for at få mine ting fra Danmark og her ned. Det hele skal "opmagasineres" så jeg kan hente lidt ad gangen så det skulle jo helst ikke være alt for langt væk, men det så ud til at det nærmeste var i Velez Malaga ca. 10 km. væk og det var ret dyrt.

I går fortalte Peter Manuelo om mine "trængsler" og Manuelo tilbød så, at jeg kunne bruge hans garage kvit og frit i de 4-6 måneder det vil tage mig, at få styr på det hele og det er jo lige her i Algarrobo så det er bare så fedt og jeg er super glad.
Nu mangler jeg bare, at få priser fra det sidste transportfirma og så skulle det gerne gå i orden.
Som stort set alle andre der er flyttet "uforberedte" her ned har jeg aaaalt for mange ting der skal her ned og på et tidspunkt legede jeg med tanken om at tage til Danmark og sortere det hele igen, men en rejse og et ophold i DK ville nok koste lige så meget som transporten her ned så det blev droppet. Nu sorterer jeg det når det er kommet her ned og så giver jeg "resterne" til velgørenhed.

På tirsdag har Peter lavet en aftale med den lokale frisør for mig og så skal jeg klippes og ha' lidt lyse striber. Peter tager sig af Vlado imens.
I går var jeg en tur i Malaga for at købe en bambusmåtte der skal bruges til overdækning oppe på terrassen samt en reol til køkkenet, hvor jeg i den grad manglede noget hyldeplads og på trods af, at det blev en ret besværlig tur, hvor jeg kørte forkert flere gange  og måtte knokle for at få plads til tingene i Marie så sad jeg alligevel på vejen hjem og glædede mig over mit nye liv med fantastiske omgivelser, lys og liv.
Det gnaver dog ind imellem når jeg tænker på dem jeg savner i Danmark og som jeg ville elske at dele alt dette med.


Mandag d. 2. februar 2015 

Spanskundervisning på Bellavista

Jeg har nu boet i Algarrobo i tre uger og jeg er vild med stedet.

Mit hus er indrettet som jeg gerne vil ha' det og tingene fungerer. Jeg glæder mig nu til, at få mine ting fra DK så jeg kan gøre mit hjem mere personligt, nyde de ting der betyder noget for mig og komme i gang med nogle af de kreative sysler jeg savner.

Indtil videre er tiden mest gået med, at rokere rundt på tingene og så er jeg begyndt at komme en hel del på en bar der hedder Bellavista. Når jeg står på min tagterrasse og læner mig lidt ud, kan jeg lige skimte et hjørne af den.
20150130 180255 elv

Udefra ser den lidt lurvet ud, men den har en skøn blanding af kunder. Det er både de gamle spanske mænd der sidder og råber i munden på hinanden og så et hav af forskellige nationaliteter der mødes der. Jeg har allerede snakket med rigtig mange englændere, tyskere, hollændere og belgiere og det er alle mennesker der bor enten her i byen eller i campoen omkring. For det meste drikker jeg bare et par kopper café con leche (til 1 € pr. kop), men det er sket et par gange, at jeg også har bestilt en "Bailey" (1,50€).
20150115 194139

Jeg er også begyndt, at spise der en gang imellem. Det er gerne lidt tapas til frokost (også 1€) og det er rigeligt til at jeg bliver mæt. I går var jeg dog i selskab med Peter og 4 tyskere og vi fik den skønneste fiskesuppe.

Peter er næsten et kapitel for sig selv..... Han er belgier, har boet og levet 12 år i Algarrobo, de sidste 3 som hjemløs. Han kender gud og hver mand og kan klarer sig på 11 forskellige sprog. Han kommer i baren stort set hver dag og er næsten altid i selskab med en masse spændende mennesker. Han modtager intet fra det offentlige og overlever udelukkende ved sine venners hjælp. Han er tilfreds med sit liv og klager ikke.
20150130 165223

Der gik vel en uges tid før han og jeg faldt i snak, men så tog det også fart. Han er nu min spansklærer og jeg betaler med en øl eller lidt tobak i ny og næ. Det er langt fra struktureret spanskundervisning, men det meste hænger fast og hvis jeg skal tro de andre udlændinge og jeg lærer ca. 5 til 8 ord om ugen, vil jeg om et år kunne klare en samtale om de mest basale ting på spansk.
20150202 032250

Peter var her også den dag da jeg skulle ha' flyttet et stort klædeskab fra 3. til 1. etage og en sofa den modsatte vej. Han er hjælpsomheden selv og han har en fin humor. Jeg forstår godt, at han har mange venner og at han overlever trods de manglende odds.


Søndag d. 1. februar 2015

Dit og mit

Kort efter at jeg fik Marie løb vi tør for benzin på trods af, at benzinmåleren viste over kvartfyldt så jeg købte en 10 liters reservedunk på tanken, fyldte den og satte den i bilen.
Efter en uge stank det af benzin i bilen så jeg satte reservedunken på terrassen. Da jeg så skulle flytte ind i huset i Algarrobo var gode råd dyre for det eneste sted jeg kunne opbevare dunken udendørs var på 4. etage og det virkede lidt skørt. Flemming tog resolut dunken og satte uden for hoveddøren for det begyndte hurtigt at lugte. Jeg sagde dog, at den ikke kunne stå der og ganske rigtigt, næste dag var den væk. Nå, så har jeg da ikke et problem med hvor jeg skal opbevare den ;-)

Flemming kan godt lide, at købe stort ind så da han rejste til DK stod jeg tilbage med 7 l. skummetmælk (langtidsholdbar) som jeg ikke kunne bruge. Jegfik lavet en seddel, hvor der på spansk stod at folk godt måtte tage dem og satte det uden for døren. Næste morgen var der forsvundet 3 l. og så skete der ikke så meget mere.
Senere på dagen da jeg skulle en tur ud med Vlado stod der 3-4 midaldrende spanske damer og snakkede lige uden for døren. Den ene henvendte sig til mig, sagde en hel masse på spansk, pegede op af en lille vej/trappe og pegede så på mælken.
Jeg prøvede at vise hende, at hun bare kunne tage dem, men jeg var ikke sikker på, om hun forstod det. Da jeg kom tilbage efter lufteturen stod mælken der stadig så jeg flyttede den lidt væk fra døren og gik ind. Næste morgen var de væk.
Da jeg kom ud af døren forleden dag stod der en af de spanske damer, hun lagde hånden på min arm og plaprede lynhurtig en masse spansk af mens hun smilede, pegede op af vejen/trappen og efterhånden gik det op for mig at hun sagde tak for mælken.

I stort set alle ældre spanske huse er der et flot smedejernsgitter uden for vinduerne og mellem vinduet og gitteret står der ofte potteplanter. Da Flemming tog til DK stod jeg med en masse potteplanter så jeg tog to af dem som ikke var så pæne og satte dem uden for mit køkkenvindue.
Næste dag var de væk.... urtepotterne stod der stadig for de kunne ikke komme ud gennem tremmerne, men de var tomme.
20150202 142341

Nu har jeg sat en seddel op i vinduet hvor der på spansk står: Hvorfor stjæler du mine planter?
Nu vil jeg anskaffe to store grimme stikkende kaktusser og sætte der ud. Før i tiden var det ofte kaktusser man satte i vinduerne for de holdt dæmonerne væk fra huset.